Puunkaatopalvelut

Turvallinen puunkaato vaatii tilanteesta riippuen eritekniikoita. Puunkaadon hinta riippuu, mitä tekniikkaa käytetään, paljonko aikaa tai erikoiskalustoa vaaditaan.

Teemme aina ilmaisen arviointikäynnin ennen kaatoa.

Suorakaadot

Suorakaadot ovat yksinkertaisin ja yleisin puunkatomenetelmä. Jos puun kaataminen ei onnistu suorakaatona niin silloin käytämme kaatoon kiipeilytekniikkaa. Esimerkiksi piha on liian ahdas suorakaadolle.

Kiipeilykaadot

Kiipeilykaadossa karsitaan kiipeillen oksat, kaadetaan latva ja alas tullessa lyhennetään runkoa tarpeen mukaan. Viimeisenä kaadamme loppuosan rungosta. Tarvittaessa käytämme rungon ja oksien hallittuun laskuun köysiä. Esimerkiksi rakennuksen päällä olevat oksat, muiden istutuksien suojelu tai tila on liian ahdas.

Ongelmapuun kaadot

Meiltä onnistuu myös ongelmapuun kaadot. Tällaisia ovat esimerkiksi puut, jotka ovat ahtaassa paikassa ja puun poisto pitää hoitaa vahingoittamatta muuta ympäristöä. Kaikissa puun kaadoissa arvioimme aina paikan päällä kaatoon tarvittavat toimenpiteet. Tarvittaessa käytämme apuna nostolavaa.

Mitä tapahtuu puukaadon jälkeen?

Puukaadon jälkeen rungosta saadaan kätevästi polttopuita. Halutessanne sahaamme puut klapimittaan ja siirrämme pölkyt ja risut haluttuun paikkaan. Kauttamme onnistuu myös oksien ja rungon kuljetus pois pihaltanne.